Заради повишаващата се инфлация стопаните са по-склонни да изоставят домашните си любимци. От

...
Заради повишаващата се инфлация стопаните са по-склонни да изоставят домашните си любимци. От
Коментари Харесай

Жестокост! Заради високите цени, хората изоставят любимците си


Заради повишаващата се инфлация стопаните са по-склонни да изоставят домашните си любимци. От приюти оповестяват, че местата им са почти запълнени, тъй като покачването на цените затруднява хората в развъждането на животните.

Традиционно те са най-хубавият другар на индивида. А в този момент кучетата и други животни са изложени на риск от занемаряване. Техните притежатели оповестяват за възходящи разноски за храна и застраховки поради инфлацията. Приютите за домашни любимци като този във Франция споделят, че местата им привършват.

" Забелязваме, че има от ден на ден хора, които не поемат отговорност, когато си вземат животно. Хора, които не мислят задоволително за последствията от това. Разходите са огромни и ветеринарят е безценен, отиването на отмора, всичко би трябвало да се вземе поради ", споделя Орели Итърбид, служителка във френски подслон. 

Инфлацията се отразява и на стопаните във Англия. Някои понижават личните си разноски, с цел да имат средства за домашните любимци. Кризата визира и гробищата за животни, където всеобщите кремации нарастват, тъй като стопаните не могат да си разрешат самостоятелни. 

" И животните са член от фамилията, оказват помощ за нашето положително положение и по време на пандемията всички фамилии прекарваха повече време с домашните любимци. Така че, когато животното почине и не могат да го изпратят почтено, тъгата на хората е по-голяма ", споделя Джейсън Уорд, управител на гробище за домашни любимци.

Въпреки покачването на цените в Европа през последните месеци хората се надяват да останат заедно с домашните си любимци. 

Източник: euronewsbulgaria.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР